Kurs for innbyggere

Her er en oversikt over kommunes kurstilbud. De fleste kursene er gratis. Klikk deg inn på aktuelle kurs for å lese mer om innhold, tid, sted og påmelding.Kurs for innbyggere - Klikk for stort bilde

Avokado

Et kostholdskurs for deg som ønsker å jobbe med endringer i levevaner. 

Pårørendeskolen

Et kurstilbud til deg som har et familiemedlem eller en nær venn med demenssykdom, og som bor i Tønsberg eller Færder kommune

Energibalanse i hverdagen

Hvordan leve et best mulig liv når kreftene som kreves ikke er der? Mestringskurs for personer som har plager og strever med med somatisk sykdom og utmattelse.

Frisklivssentralen på tur

Et kurs for deg som  jobber med endring av levevaner og/eller som ønsker å mestre en endret livssituasjon grunnet sykdom eller annet

Et kurs for deg som har lettere psykiske vansker og ønsker å lære teknikker for hvordan mestre disse bedre

Et kurs for deg som er nedstemt, deprimert eller som har depresjonssymptomer og som ønsker å ta tak i dette

Kurs i helse etter krig og flukt

Kurset er for deg som er elev ved Inntak, Arbeid og Oppfølging, og passer for deg som har opplevd krig og flukt

Har du behov for eller ønsker å bedre din evne til å mestre stor belastning knyttet til sykemelding, attføring, arbeidssituasjon eller privatliv?   

Pårørendekurs

Er du pårørende til en voksen med langvarig somatisk sykdom, og vil lære mer om hvordan du kan ta vare på deg selv? Har du lyst til å treffe andre i lignende situasjon som deg?

Selvhjelp

En mulighet for deg til å bearbeide egne livsproblemer, uavhengig av hvilken "merkelapp" problemet har.

Ønsker du å lære metoder for å håndtere stress i hverdagen?  Da er kanskje biofeedback trening noe for deg? Stressmestring ved hjelp av biofeedback har vist seg gunstig både ved somatiske (fysiske) og psykiske plager.  

Et kurs for deg som har et søvnproblem og som er motivert for å lære mer om hva du selv kan gjøre for å sove bedre om natten.   

A-magasinet

Tankevirus er et mestringskurs for voksne som sliter med negative tanker.

 

Åpen temaundervisning

Noen ganger i året arrangeres åpne temamøter i regi av Tønsberg kommune. Krever ingen påmelding, det er bare å møte opp.